13 mars 2016
12:30

IF VP Uppsala F01/02

Referat: Bälinge IF F01 - IF VP Uppsala F01/02

Om vi börjar med slutomdömet av matchen i sin helhet så är det en medioker tillställning som är knappt godkänd, och där alla lagdelar inte kommer upp i sin normala standard. Vi börjar första 10 min ganska bra och har ett ganska bra tryck och skapar flera farliga chanser utan att lyckas sätta dem. Kanske går det lite väl lätt i början och vi börjar snart dra ner på takten och farten, vilket kanske är ett resultat av underskattning. Detta gör at VP jämnar ut spelet och skapar även de flera farliga chanser. VP är inte alls ett lag att underskatta och när vi tappar i intensitet och vilja så skapas ytor som de är väldigt duktiga på att utnyttja. Trots hyfsade chanser åt bägge hållen så står den 0-0 i halvlek. I inledningen av andra halvlek tar VP över ännu mer pga att vi blir om möjlig ännu lojare och segare. VP gör därför också rättvist 0-1 ganska tidigt i andra halvlek och det ser ut som vi helt håller på att tappa matchen. Dock verkar målet fungera lite som tändvätska och vi jobbar oss det sakteliga tillbaka in i matchen. Vi spelar återigen något bättre i en femtonminutersperiod och lyckas också kvittera genom Julia L. Därefter böljar matchen lite fram och tillbaka, men VP har ett par riktigt farliga chanser att avgöra, men matchen slutar 1-1. Vi är nog alla lite missnöjda med dagens insatts, men vi ledare ser att det finns en potential där som tyvärr inte riktigt kommer fram när vi inte är på tå och verkligen kämpar som ett lag. Positivt idag är dock att positionsspelet finns där i grunden, och fullföljer vi bara våra uppdrag och vinner våra matcher i matchen så kommer det att bli mycket bättre. Vi alla vet att vi kan mycket bättre och kommer att visa det redan nästa helg. Stort tack till Linda, Maria och Natta från damtruppen som ställde upp idag.